over lantermans

Visie

In de visie van Jan Kees Lantermans gaat beeldhouwen over het ontkennen van de originele vorm door deze maximaal te transformeren. Het massieve en stijve karakter van natuursteen dient getransformeerd te worden in een lichte en plastische vorm. Tijd en ruimte spelen hierbij een belangrijke rol; de werken van Lantermans geven de illusie gebogen of vervormd te zijn."Alleen de natuur is in staat steen vloeibaar te maken. Beeldhouwen is moedernatuur provoceren!", aldus Lantermans.
 


Inspiratie

Zowel kunst als architectuur geven Lantermans elementen die hij gebruikt in zijn vormtaal. Door deze disciplines te bestuderen en combineren ontstaan er nieuwe ontwerpen in zijn gedachte. Deze worden na een snelle schets direct uit natuursteen gehouwen. Het werk van Lantermans is inmiddels ontwikkeld tot een stijl die direct herkenbaar is en gekenmerkt wordt door vloeiende vormen, dubbel-gekromde vlakken (zogeheten hyperbolische paraboloiden), letterlijke verlichting van het materiaal, elegantie, vrouwelijkheid en monumentaliteit. 

 

Locatie

Lantermans werkt in verschillende natuurstenen en materialen. Werken tot 2 meter groot kunnen in zijn atelier worden gemaakt. Grotere werken maakt hij op verschillende internationale beeldhouwsymposia over de gehele wereld. Voor een indruk van zijn werken klikt u eenvoudig op de button beelden in het menu. Bij vragen over Lantermans of zijn werk, kunt u contact opnemen via 06-48253102 of info@lantermans.nl. (Dit emailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.)


© Jan Kees Lantermans (1976), sculptor