Cursus beeldhouwen in Belgisch hardsteen en marmer

Professioneel beeldhouwer Jan Kees Lantermans sluit met zijn cursus aan bij uw niveau; van beginner tot gevorderde. U leert werken in hardere steensoorten zoals Belgisch hardsteen en marmer. U leert deze steensoorten te bewerken met traditioneel handgereedschap en met de huidige hulpmiddelen zoals haakse slijpers met diamantschijven en pneumatische hamers. Naast de technische kant van het beeldhouwen wordt er ook aandacht besteed aan het ontwikkelen van een vormtaal die bij uw wensen past.

Voor een leerzame ervaring op uw eigen niveau, kunt u zich aanmelden via de contactpagina of 06-48253102.

PRIJZEN (exclusief steen en 19% BTW)


Eén dagdeel van 3 uren             39,-
U maakt kennis met verschillende technieken en steensoorten.

6 dagdelen van 3 uren             219,-
U vervaardigt één klein beeld.

12 dagdelen van 3 uren           399,-
U vervaardigt één groot beeld of twee à drie kleine beelden.

Voor groepslessen geldt dat u tegelijk met andere cursisten werkt aan uw eigen ontwerpen. Jan Kees informeert en ondersteunt zowel groepsgericht als individueel. Een groot voordeel van deelname aan groepslessen is dat cursisten elkaar onderling kunnen helpen en stimuleren.

Weekend dagdeel                     10,- extra per dagdeel
Eén dagdeel per weekend.

Privélessen per dagdeel            85,-

Bij privélessen ligt de nadruk op individuele begeleiding. Dit zorgt onderandere voor een uitgebreidere kennis en vaardigheid in de ontwikkeling van een vormtaal die past bij uw wensen. Het is mogelijk privélessen met een selecte groep te volgen, bijvoorbeeld met vrienden, collega's of familieleden. De dagdelen zijn in overleg te bepalen. Jan Kees is continu beschikbaar voor de cursist(en) en verzorgt voor u een voedzame lunch.

Cursuslocatie

Voorsterweg 32 in Marknesse, gemeente Noordoostpolder.

Cursusperioden

Maart t/m juli en september t/m oktober

Cursusdagen

Gedurende de cursusperioden, in principe iedere woensdag en vrijdag van 10 tot 16 uur. In overleg zijn andere dagen en tijden mogelijk.

Voorwaarden

Bij de cursus zit inbegrepen, tenzij anders vermeld: gebruik beitels, hamers, haakse slijper met diamantschijf, 1x koffie/thee per dagdeel. Niet bij cursus ingegrepen: natuursteen. De cursist mag zelf steen meenemen, dit is het meest voordelig, Belgisch hardsteen is ruim voldoende voorradig tegen een marktconforme prijs. In overleg is marmer en graniet beschikbaar. Bij deelname van 6 of meer cursisten gelden de hierboven genoemde prijzen. Bij deelname tot 6 personen wordt er  5,- per dagdeel extra in rekening gebracht. U kunt uiteraard zelf mensen aandragen voor deelname aan een cursus. Voor aanvang van de werkzaamheden dient het cursusgeld te zijn overgemaakt op bankrekening 11 43 52 658 ten name van Jan Kees Lantermans te Zwolle. Voor aanvang van de werkzaamheden is afgesproken op welke dagdelen eenieder komt werken. Het verplaatsen van dagdelen is mogelijk wanneer dit twee weken van tevoren kenbaar wordt gemaakt. Er wordt geen cursusgeld teruggestort.